Mai jos, am listat segmentele de traseu ce vor fi parcurse in cele 5 zile de Ciclaton, precum si locatiile si orele de intalnire cu ciclistii temerari. Traseul complet trece prin peste 12 orase importante si are 660 de km.

 

Locatiile si orele de intalnire cu ciclistii temerari in punctele de start ale segmentelor

Important de retinut:

 • - orele mentionate sunt cele la care e nevoie sa fii prezent in locatie pentru a te intalni cu plutonul de ciclisti.
 • - orele pot suferi mici modificari, motiv pentru care te rugam sa verifici lista cu o seara inainte de parcurgerea segmentului ales.
 • - daca intarzii mai mult de 10 minute la intalnire, te rugam sa ne anunti din timp la numarul de telefon 07445CICLA (0744 52 42 52).

 

2 septembrie (miercuri) - Sibiu - Targu Mures

 • - Sibiu - ora 8:45, Piata Mica
 • - Medias - ora 11:50, Piata Ferdinand I
 • - Sighisoara - ora 14:15, Piata Hermann Oberth

 

3 septembrie (joi) - Targu Mures - Cluj-Napoca

 • - Targu Mures - ora 8:30, Pensiune EL PASSO, Str. 22 Decembrie 1989, nr. 28
 • - Reghin - ora 10:15, Piata Petru Maior
 • - Sarmasel-Gara - ora 13:45, Benzinarie Rompetrol, DN 16
 • - Apahida - ora 16:30, str. Libertatii intersectie cu str. Iuliu Maniu

 

4 septembrie (vineri) - Cluj-Napoca - Albac

 • - Cluj-Napoca - ora 8:30, Str. Frunzisului, nr. 4
 • - Huedin - ora 12:00, Parcul Central
 • - Poiana Horea - ora 8:30, GPS: 46.596285, 22.914729

 

5 septembrie (sambata) - Albac - Deva

 • - Albac - ora 8:30, Pensiunea Steaua Ariesului, Strada Crişan nr. 61
 • - Abrud - ora 10:10, Benzinarie GPS: 46.275367, 23.056657
 • - Brad - ora 13:00, Parcare Muzeul Aurului, Str. Independentei, nr. 3

 

6 septembrie (duminica) - Deva - Sibiu

 • - Deva - ora 7:30, Hotel Sarmis, Str. Maresal Averescu Nr.7
 • - Alba Iulia - ora 12:00, Cetate Alba Iulia, GPS: 46.071216, 23.572472
 • - Sebes - ora 13:10, Parcul Primariei
 • - Miercurea Sibiului - ora 14:30, GPS: 45.887500, 23.793833

 

inapoi la inceputul paginii

 

Segmentele de traseu

Pentru ca si ciclistii cu mai putina experienta sa poata pedala la Ciclaton, am impartit traseul fiecarei zi in mai multe segmente, de lungimi diferite. Pe toate, detaliate, le gasesti mai jos, dar si in formularul de inscriere, disponibil aici.

 

Prima zi. 2 septembrie 2015 Sibiu - Sighisoara - Targu Mures

Segment D1 Sibiu - Târgu Mureș

Vom porni cu nerabdare si entuziasm din Sibiu, oras transilvanean istoric, care a adunat, de-a lungul secolelor, o multime de povesti intre stradutele sale medievale. Ciclistii de anduranta si temerarii Ciclaton vor incepe prima zi de traseu cu multa energie, pe un drum valurit, dar de o dificultate redusa. Vom face popasuri la Medias si Sighisoara, unde ni se vor alatura ciclistii temerari sau ne vom lua la revedere de la cei care isi vor incheia segmentele. Nu mai spunem ca va pregatim surprize pe traseu :)

 

Route 3,081,475 - powered by www.bikemap.net

Segmente: 

Sibiu - Targu Mures - 147 km 

Vom porni cu nerabdare si entuziasm din Sibiu, oras transilvanean istoric, care a adunat, de-a lungul secolelor, o multime de povesti intre stradutele sale medievale. Ciclistii de anduranta si temerarii Ciclaton vor incepe prima zi de traseu cu multa energie, pe un drum valurit, dar de o dificultate redusa. Vom face popasuri la Medias si Sighisoara, unde ni se vor alatura ciclistii temerari sau ne vom lua la revedere de la cei care isi vor incheia segmentele. Nu mai spunem ca va pregatim surprize pe traseu :)

Sibiu - Medias - 55 km

Primul segment va incepe cu multe emotii si, cu siguranta, si cu tone de energie, toate puse in slujba unor cauze minunate. Pe parcursul celor 55 de kilometri pe care ii vor parcurge impreuna se vor lega prietenii cum numai la drum lung se leaga. La Medias, ne vom opri pentru a primi noii ciclisti temerari, cu bicicletele pregatite.

Medias - Sighisoara - 38 km

Cu al doilea segment, vom incepe sa ne indepartam de Sibiu pentru cateva zile. Dar nu-i bai, pentru ca pe tot traseul ne vom bucura de peisaje minunate si locuri pline de istorie. Asa ca Sighisoara este urmatorul punct de reorganizare a echipei unde ciclistii temerari ni se vor alatura sau isi vor incheia segmentul. Cei 38 km din acest segment vor fi in mare parte pe plat, iar in cetatea Sighisoarei vom lua si pranzul.

Sighisoara - Targu Mures - 54 km 

Ultima parte zilei 1 din Ciclaton se incheie la Targu Mures, unde vom fi intampinati cum se cuvine (si cu surprize) de prietenii nostri de la Radio Targu Mures. De altfel, pe traseu am pregatit o multime de surprize pentru ciclistii nostri neobositi. Ultimii 54 de kilometri din aceasta zi vor fi parcursi prin zone deluroase si zone cu peisaje cum numai in Transilvania gasim.

Sibiu - Sighisoara - 93 km

Aceasta varianta de segment aduna 93 de kilometri: de la Sibiu la Sighisoara vom face popas la Medias, unde ne vom regrupa si face o scurta pauza. Primii 30 de kilometri vor fi mai delurosi, iar apoi, inainte de intrarea in Sighisoara, vom avea un mic hop de trecut. Aici ne vom opri si vom lua primul pranz din Ciclaton, timp in care ne vom reorganiza si primi in ceea ce priveste ciclistii temerari, dupa care vom pleca spre punctul terminus al aceste zile: Targu Mures.

Medias - Targu Mures - 92 km 

92 de kilometri, companie vesela si peisaje frumoase - o drumetie pe cinste! Vom avea pauza de pranz la Sighisoara, unde ciclistii nostri plecati din Sibiu isi vor incarca bateriile pentru ultima parte a zilei. Odata plecati din Sighisoara, vom avea o mica ascensiune de vreo 7-8 km cu diferenta de nivel de aproape 200m, dupa care peisajele minunate ne vor incanta privirile pana vom ajunge la Targu Mures.

inapoi la lista

 

A doua zi. 3 septembrie 2015 Targu Mures - Reghin - Cluj Napoca

A doua zi de Ciclaton numara 136 de kilometri, in drum spre Cluj Napoca, Capitala Europeana a Tineretului. După o seara petrecuta in Targu Mures, in care ciclistii nostri vor fi avut parte de noi prietenii si povesti, vor continua povestea Ciclaton alaturi de ciclistii temerari care li se vor alatura pe parcursul intregii zile la Reghin si Sarmasel Gara. Profilul zile este unul valurit si aduna aproape 1000m de urcare. Ne vom bucura de locurile minunate prin care trecem, vom pedala cu gandul la cauzele pe care le susținem si vom astepta sa petrecem inca o seara de Ciclaton la Cluj-Napoca.

Route 3,081,504 - powered by www.bikemap.net

Segmente:

Targu Mures - Cluj Napoca - 136 km 

A doua zi de Ciclaton numara 136 de kilometri, in drum spre Cluj Napoca, Capitala Europeana a Tineretului. Dupa o seara petrecuta in Targu Mures, in care ciclistii nostri se vor imprieteni si vor povesti, ei vor continua povestea Ciclaton pe sosea alaturi de ciclistii temerari care li se vor alatura pe parcursul intregii zile la Reghin si Sarmasel Gara. Profilul zilei este unul valurit si aduna aproape 1000m de urcare. Ne vom bucura de locurile minunate prin care trecem, vom pedala cu gandul la cauzele pe care le sustinem si vom astepta sa petrecem inca o seara de Ciclaton la Cluj-Napoca.

Targu Mures - Reghin - 32 km 

Primul segment dupa plecarea din Targu Mures va fi relativ usor pentru orice temerar ce ni se alatura, cu o distanta de 32 de km si o diferenta de nivel de doar 80 de metri. Raul Mures ne va ghida spre prima oprire a zilei, orasul Reghin, unde ni se vor alatura noi ciclisti pregatiti de drum.

Reghin - Sarmasel Gara - 47 km 

Al doilea segment ce pleaca din Reghin ne aduce mai aproape de Cluj cu 47 de km, pe o portiune putin mai dificila, ce ne va incanta insa cu peisajele superbe din vaile si campiile ce duc spre cea de-a doua noastra oprire, Sarmasel-Gara. Aici vom poposi inainte de ultimul sprint spre destinatia finala.

Sarmasel Gara - Cluj Napoca - 58 km 

Al treilea segment al zilei are plecarea in Sarmasel-Gara si este relativ dificil, cu o distanta de 58 de km si o urcare totala de 600 de metri. Ne vom gasi cu siguranta rezerve de energie, deoarece vom simti deja apropierea orasului ce este considerat inima Transilvaniei, unde vom si incheia cea de-a doua zi Ciclaton.

Targu Mures - Sarmasel Gara - 78 km 

Aceasta varianta de segment insumeaza 78 de km si pleaca din Targu Mures, cu destinatia finala Sarmasel-Gara. Vom urma cursul raului Mures spre Reghin, unde vom face o scurta pauza si vom intregi plutonul cu noi temerari ce ni se vor alatura in drumul spre Cluj-Napoca. Gradul de dificultate este mediu, cu o diferenta de nivel totala de 540 de metri.

Reghin - Cluj Napoca - 104 km 

A doua varianta de segment este de 104 km si este croita pentru ciclistii mai avansati dintre noi, avand un nivel ridicat de dificultate.  Peisajele superbe si compania placuta in drumul spre Cluj-Napoca ne vor face cu siguranta sa uitam de diferenta de nivel de 1040 de metri, iar varfurile dealurilor ne vor oferi o panorama ce ne va incarca cu energie din mers.

Apahida - Cluj - 14 km 

Pentru ciclistii amatori cu mai putina experienta am pregatit si un segment scurt de 14 km, cu plecarea din Apahida si destinatia finala Cluj-Napoca. Traseul este complet plat, strabatand intrarea dinspre Est a orasului, pe langa Aeroportul International si pana in centru.

inapoi la lista

 

A treia zi. 4 septembrie 2015 Cluj Napoca - Huedin - Albac

In a treia zi de Ciclaton, vom lua startul dis-de-dimineata: ne vor astepta 146 de kilometri de pedalat prin frumoasele peisaje transilvanene. In plus, intre Albac si Huedin vom trece prin Parcul National Apuseni si vom pedala pe o bucata de 10 kilometri de macadam. Va fi un traseu antrenant, atat pentru temerari, cat si pentru ciclistii de anduranta, mai ales ca pe drum vom intalni si o serie de serpentine. Dupa o zi plina, ne vom opri la Albac, pentru o binemeritata pauza de reincarcat bateriile, caci ne asteapta a patra zi de pedalat. 

Route 3,081,516 - powered by www.bikemap.net

Segmente:

Cluj Napoca - Albac - 129 km  

In cea de-a treia zi vom pleca in pluton cu bateriile incarcate din Cluj-Napoca, oras ce a primit anul acesta titlul de Capitala Europeana a Tineretului. Destinatia finala, dupa 129 de km plini de voie buna, va fi Albac. Vom traversa Parcul National Apuseni, ce ne va incanta cu o sumedenie de peisaje spectaculoase, dar si provocari pe masura. O premiera anul acesta reprezinta traversarea unei portiuni de segment de aproximativ 10km pe macadam.

Cluj Napoca - Huedin - 50 km

Vom porni la drum pe primul segment plecand din Cluj Napoca pe un traseu ce ne va pregati cu siguranta pentru ce ne asteapta in restul zilei, atat din punct de vedere al dificultatii, dar si al peisajelor. Vom face prima oprire a zilei in Huedin dupa 50 de km si o diferenta de nivel de 440 de metri.

Huedin - Poiana Horea - 48 km 

Al doilea segment ce pleaca din Huedin va fi si unul din cele mai grele din Ciclaton, cu o distanta de 48 de km si o urcare totala de 1020 de metri. Partea frumoasa a acestei portiuni este ca ne va da posibilitatea sa facem un popas in satul de munte Poiana Horea, in inima Apusenilor. Acest sat, incarcat de istorie si legende, isi trage numele de la eroul motilor, Horea.

Poiana Horea - Albac - 31 km 

Ultima portiune de traseu cu plecarea din Poiana Horea si destinatia finala Albac insumeaza doar 31 de km, cu o diferenta de nivel de 360 de metri, dar este predominant in coborare. Poate unul din cele mai frumoase segmente al intregului traseu, traverseaza Parcul National Apuseni pana la iesirea din partea de sud+est, printr-o multime de serpentine antrenante.

Cluj Napoca - Poiana Horea - 98 km 

Aceasta varianta de segment se adreseaza in mod special ciclistilor avansati, datorita gradului ridicat de dificultate ce il prezinta. Insumeaza 98 de km, plecarea fiind din Cluj-Napoca, cu o pauza scurta in Huedin, inainte de destinatia finala, Poiana Horea. Urcarea totala pe acest segment este de 1540 de metri, insa compania placuta si panorama din jurul lacului Fantanele vor rasplati pe deplin efortul depus.

Huedin - Albac - 79 km 

Ultima propunere de segment face legatura intre Huedin si punctul final al acestei zile, Albac, beneficiind de o oprire in minunatul sat Poiana Horea. Distanta totala este de 79 de km cu o urcare de 1490 de metri, insa traseul traverseaza de la nord la sud Parcul National Apuseni, rasplatind ciclistii temerari cu unele din cele mai frumoase peisaje ale intregului traseu.  

inapoi la lista

 

A patra zi. 5 septembrie 2015 Albac - Deva 

In penultima zi de pedalat, vom parasi Parcul National Apuseni si vom porni la fel de energici spre Deva. Ne vom bucura de un traseu prin munti, iar la Abrud si Brad vom primi in plutonul de ciclisti noi temerari, alaturi de care vom trece prin orase in care mai demult existau mine de aur. Drumul spre cetatea Devei, care pastreaza inca un castel medieval, va fi presarat cu peisaje frumoase si povesti pe masura. Aici ne vom opri pentru noapte, inainte de ultima zi de Ciclaton.

Route 3,081,543 - powered by www.bikemap.net

Segmente:

Albac - Deva - 105 km 

Incepem cea de-a patra zi plecand din satul Albac, unde ne vom fi odihnit la poalele muntilor, pregatindu-ne pentru coborarea pana in Deva. Traseul din aceasta zi va avea 105 km, cu un nivel de dificultate mediu si o urcare totala de 830 de metri. Vom lua cate o scurta pauza in Abrud si Brad pentru a ne odihni si pentru a primi si alti ciclisti alaturi de noi. La finalul traseului vom fi intampinati de vederea Cetatii Devei, incheind astfel penultimul segment Ciclaton.

Albac - Abrud - 29 km 

Primul segment propus pentru aceasta zi va fi unul destul de usor, de doar 29 de km si cu o urcare totala de 310 metri, cu plecarea din Albac. Traseul este partial plat si partial deluros si urmeaza cursul raurilor Ariesul Mare si mai apoi Abrud, pana in orasul omonim cu o istorie ce dateaza inca de pe vremea romanilor.

Abrud - Brad - 39 km 

Al doilea segment are plecarea din orasul Abrud, unde romanii au construit in secolul al doilea o mica fortificatie pentru a apara minele de aur din apropiere. Vom continua sa coboram pe drumuri de munte pana in Brad, la 39 de km distanta, unde vom opri pentru a ne odihni si pentru a prelua alti ciclisti ce doresc sa ni se alature.

Brad - Deva - 37 km 

Segmentul cu plecarea din Brad are ca destinatie finala ultimul oras al zilei, Deva. Desi vom avea o urcare totala de 280 de metri, domolirea formelor de relief se va face simtita din ce in ce mai mult, padurile de brazi continuand sa ne indrume spre capatul segmentului, la 37 de km departare.

Albac - Brad - 68 km 

O optiune de segment va fi cea cu plecare de dimineata din Albac, pe un traseu in coborare lung de 68 de km. Urcarea totala va fi de 560 de metri, deci ne asteptam la un traseu cu grad de dificultate mediu. Vom poposi in vechiul oras Abrud, in apropiere de Rosia Montana, in drumul nostru spre destinatia finala a segmentului, Brad.

Abrud - Deva - 76 km 

O alta varianta de segment propusa de noi ar fi cea cu plecare din orasul istoric Abrud, ce insumeaza 76 de km si o urcare totala de 530 de metri. Traseul poate fi considerat deluros, desi incepem sa lasam in urma muntii si sa facem loc frumoaselor paduri ce acopera dealurile ce duc spre ultimul oras al zilei, Deva. Pe acest segment vom face o scurta oprire in orasul Brad, aflat intr-o zona in care mineritul este atestat inca din anul 21 i.Hr.

inapoi la lista

 

Ultima zi: 6 septembrie 2015 Deva - Alba Iulia - Sibiu 

Dimineata celei de-a cincea zile va fi una plina de emotii, dar si de elan. Vom parasi Deva si ne vom indrepta catre Alba Iulia, „cea de-a doua capitala a Romaniei”, unde vom cunoaste temerarii ultimei zile de pedalat. Dupa o scurta pauza in preajma cetatii Alba Carolina, construita la inceputul secolului al XVIII-lea, vom porni din nou la drum catre Sebes, iar mai apoi catre Miercurea Sibiului, cu destinatia finala Sibiu. Aici, ne vom lua la revedere de la temerarii care ne-au fost alaturi pe ultimul segment si vom incheia a doua editie Ciclaton. Tot aici va avea loc festivitatea de premiere si ne vom trage sufletul dupa cinci zile minunate de aventura pe doua roti.

Route 3,081,714 - powered by www.bikemap.net

Segmente: 

Deva - Sibiu - 147 km 

In ultima zi de Ciclaton vom porni din Deva cu forte proaspete pe un traseu destul de usor de strabatut de 147 de km ce va travera si orasul Alba Iulia, asa zisa a doua capitala a Romaniei si orasul Unirii.  Aici vom avea ocazia sa vedem Cetatea Alba Carolina, constructie ce dateaza din secolul XVII. Plecati inapoi la drum, vom mai opri in Sebes si Miercurea Sibiului pentru putina odihna, inainte de a incheia turul inapoi in Sibiu.  

Deva - Alba Iulia - 73 km 

Primul segment al ultimei zile are un grad de dificultate foarte redus, urcarile insumate ajungand la 220 de metri, iar lungimea totala va fi de 73 de km. Traseul pleaca din Deva si urmareste fidel Raul Mures pana in Alba Iulia, oras ce a fost candva capitala politica a Principatului Transilvaniei, unde vom lua o pauza si vom prelua noi ciclisti temerari ce doresc sa ni se alature.

Alba Iulia - Sebes - 18 km 

Un alt segment destul de accesibil desemnat ciclistilor din Alba Iulia si nu numai face legatura intre oras si Sebes, insumand doar 18 km. Urcarea totala este de doar 40 de metri, ceea ce il face un traseu lejer, de duminica, pe care ni te poti alatura.

Sebes - Miercurea Sibiului - 21 km

Penultimul segment inainte de ultima destinatie pleaca din Sebes, orasul natal al lui Lucian Blaga, si este din nou usor de parcurs, insumand 21 de km lungime si o urcare totala de doar 150 de metri. Acest segment se incheie in Miercurea Sibiului, unde vom avea ocazia sa luam o scurta pauza inainte de ultima portiune de tur.  

Miercurea Sibiului - Sibiu - 35 km 

Ultimul segment al acestei zile si al Ciclatonului pleaca din Miercurea Sibiului, cu destinatia finala Sibiu, unde vom si incheia turul. Traseul va fi putin mai dificil decat cele cu care am fost obisnuiti in a cincea zi, prezentand un grad de dificultate mediu spre usor, cu o urcare totala de 400 de metri si o lungime de 35 de km. La finele acestui segment ne vom lua, cu multe emotii, la revedere pentru inca un an de la Ciclaton.

Deva - Sebes - 91 km 

Aceasta varianta de segment pentru cea de-a cincea zi are lungimea de 91 de km si leaga primul oras al zilei, Deva, de orasul Sebes, nu inainte de a trece si de a face o oprire la cetatea Alba Carolina, in Alba Iulia. Traseul este predominant plat, cu o urcare totala de doar 270 de metri.

Alba Iulia - Sibiu - 74 km 

Pentru cei ce urmaresc o provocare mai dificila in cea de-a cincea zi, am pregatit o portiune de segment ce leaga Alba Iulia de Sibiu, destinatia finala. Traseul insumeaza 74 de km si este predominant deluros, cu o urcare totala de 590 de metri. Deasemenea, aceasta portiune beneficiaza de doua scurte opriri, in Sebes si in Miercurea Sibiului, ce ne vor da sansa nu doar sa ne odihnim, cat si sa primim printre noi ciclisti ce vor sa ni se alature pentru a incheia impreuna Ciclatonul.

inapoi la inceputul paginii