Cine a spus ca fundraisingul este greu si plictisitor?! :)

Noi suntem de alta parere. Credem ca orice e facut din inima pentru cei din jur poate, cu putina creativitate, sa devina ca un joc pe care ni-l vom aminti ani de acum inainte.

De aceea ti-am pregatit sugestii si bunatati care sa-ti dea super puteri de fundraiser. :)

Sa incepem cu un indreptar de fundraising creativ (PDF 2.04 MB). In el am pus deoparte, din bucataria Ciclaton, ingrediente-idei pe care noua ne place sa le folosim ca sa le povestim oamenilor despre proiectele educationale si sa le explicam de ce merita sa doneze. Te invitam sa le descoperi si sa afli astfel cat de distractiv poate fi de fapt fundrasingul.

Cunosti firme care crezi ca ar putea face o donatie prin profilul tau de ciclist la Ciclaton sau oricarui proiect inscris la Ciclaton?

Noi facem astfel: ne luam inima-n dinti si intrebam in stanga si in dreapta. Familie, prieteni, cunostinte, colegi. Cu siguranta vestea ajunge la o firma care va fi bucuroasa sa redirectioneze un procent din impozitul pe profit catre ONG-uri.

Daca intalnesti o asemenea firma, scrie-ne la adresa contact @ ciclaton.ro si noi iti vom trimite contractul necesar, precum iti vom acorda si asistenta pentru a finaliza donatia.

Iata ce e nevoie sa stii despre donatiile companiilor si de ce ele pot face acest lucru.

Firmele care efectueaza sponsorizari potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, scad din impozitul pe profit datorat statului sumele aferente în limita minima descrisa mai jos:
  • - 0.5% din cifra de afaceri;
  • - 20% din impozitul pe profit datorat.

Asta inseamna ca firma are posibilitatea legala sa redirectioneze o suma de bani din impozitul pe profit pe care il plateste statului catre proiectele educationale, fara niciun cost suplimentar.

Daca iti suna cunoscut acest procedeu, este datorita faptului ca si tu o faci in calitate de persoana fizica, in fiecare an, cu ajutorul formularului 230 care redirectioneaza 2% din impozitul pe venitul tau catre o organizatie nonprofit (asociatie, fundatie, organizatie sindicala, patronat, partid politic, asociatie de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariatilor). Iar firmele o pot face prin contract asa cum am descris mai sus. :)